Sieradentrends lente en zomer 2023

De dagen worden weer langer en het duurt niet lang meer voor de knopjes aan de bomen komen. Dat betekent dat het voorjaar voor de deur staat! Daarom ruilen we de winterse sieradentrends in voor een zonnige collectie van handgemaakte sieraden. Wij hebben niet stil gezeten en hebben alvast de leukste trends voor je op een rijtje gezet, die niet kunnen ontbreken in jouw collectie. Lees je mee?

• Bohemian
Dit voorjaar zie je weer volop bohemian sieraden. Deze stijl staat voor een onafhankelijk leven, vrijheid en onbezorgdheid. Natuurlijke materialen en lichte, neutrale kleuren is wat deze stijl zo herkenbaar maakt. Combineer hout, veren en kwasten met verschillende natuursteen kralen voor de ultieme bohemian uitstraling. Oh, en een vrolijk jaren ‘80-kleurtje, zoals turquoise of felroze, zorgt voor wat extra pit!  

• De edelsteen/natuursteen
Nog niet zo bekent met edelsteen? Dan is het leuk om je daarin eens te verdiepen. Edelstenen beschikken namelijk over drie kenmerken; namelijk schoonheid, duurzaamheid en zeldzaamheid. Edelstenen komen in alle vormen en kleuren voor. De kleuren van edelstenen kunnen iets zeggen over de werking en kracht. De sterkst reinigende stenen zijn de paars, bijvoorbeeld de amethyst. De robijn, diep rood, geeft kracht en grote hartstocht. Alle groene stenen, zoals de smaragd, avanturijn, jade harmoniseren, maken evenwichtig en werken verzoenend.

 

• Chain sieraden
De chain sieraden zijn hot en trendy in 2023. De sieraden zijn er in grote en kleine schakels. De materialen zijn verschillende zoals acryl of roestvrij staal. De chain is zowel doorgevoerd in kettingen armbanden maar ook in de oorbellen worden grote of kleine schakels gebruikt. In goud of kleurrijk. Voor ieder wat wils.

• Wire wrapping 
Wire wrapping betekend draad om draad draaien of wikkelen. En is een techniek om sieraden te maken die is overgewaaid uit de verenigde staten. Vanuit een aantal basis vaardigheden waaronder het maken van loops, krullen en draaiingen van de draad ontstaan later de prachtigste sieraden. Vooral in de oorbellen word deze techniek gebruik en dan het liefst met de populaire parels of natuursteen kralen. Maar ook hier zijn de felle kleuren erg gewild.

• Fringe earring
Naast groot gaan we ook voor lengte. De fringe earrings hebben lange franjes van verschillende materialen. In de winter zagen we de glimmende strass steentjes. Ook nog sjiek in de zomer. Maar nu kiezen we toch liever voor de kleurrijke franjes van verschillende kraaltjes. 
Naast de fringe hebben we ook nog de ‘doortrek’ oorbellen. Die trek je als het ware door je oorgaatje heen. Waardoor je zowel aan de voorkant als aan de achterkant lengte krijgt.

• Pareloorbellen
Wat weer helemaal terug is zijn de parel oorbellen. Een echte klassieker. Parels werden vroeger gevangen door duikers, waardoor ze erg kostbaar waren. Hierdoor waren parels alleen voor de rijken bestemd. Tegenwoordig worden er voor parelsieraden gekweekte parels gebruikt, waardoor de prijs een stuk voordeliger is. Ook de parels zijn er in verschillende vormen en maten. 

Tot slot.

Hopelijk heb ik jullie met deze sieradentrends voor de lente en zomer geïnspireerd. Ikzelf heb alweer veel ideeën en ben vooral bezig met het zoeken naar de mooiste materialen. Als er weer iets moois uitkomt  ben ik wel een beetje trots op mezelf. Het meest trots ben ik op mijn hoogzwangere dochter die zo mooi de foto’s maakt en ook nog de webshop bijhoud.

Veel liefs Anita en Lieke van Bellefemmjewelry